top of page
 • WAARVOOR STAAT BAKSEL?
  Baksel (zelfst. nw): Een product dat gebakken wordt, dus in een oven wordt gemaakt. Zoete baksels noemt men gebak. Niet-zoete baksels zijn broodwaren. Aldus volgens Google. Wijzelf leggen voornamelijk de nadruk op SEL dat het Franse woord draagt voor zout en dus verwijst naar hartige producten. Maar bovenal staat het voor artisanaal, lokaal en vooral een snelle hap om te delen op een gezellige avond thuis.
 • WAT IS HET VERHAAL ACHTER BAKSEL?
  Baksel heeft het eerste licht gezien in het midden van de pandemie tijdens een warme lange zomer. Stilaan mochten we terug onder de mensen komen. Iets gaan eten of drinken was nog niet aan de orde dus gingen we het allen knus maken thuis. Aperitieven a volenté in elkaars achtertuin! Maxine kwam met het idee om een lekkere hap op tafel te zetten die in no-time klaar is. Seizoensgebonden en voor ieder wat wils. Zo werden de focaccia’s met basilicum pesto, artisjok en pancetta al snel geserveerd op de tafels van vrienden, familie en mensen uit omstreken.
 • WIE KAN BAKSEL ETEN?
  Foodies: Een niet te ontbreken hap op tafel met een lekker glas wijn of een goede mocktail. Wie kan hier nu niet van genieten ? Kinderen: Helemaal wild van de focaccia met gerookt spek evenals onze groene vriend Popeye en zijn spinazie mozzarella focaccia. Zwangere vrouwen: Absoluut! Al onze focaccia’s zijn bereid met enkel natuurlijke ingrediënten en zonder toevoeging van additieven. Ook de kazen zijn gepasteuriseerd, behalve onze Belgische trots met Pas de Bleu kaas en witloof. De bezige bijtjes: Wie houdt er nu niet van een lekkere hap op tafel? En dan nog een waar je zelf bijna geen werk aan hebt ? Het enige dat je hoeft te doen is afbakken in de oven, versnijden en afwerken met een lekkere olijfolie en eventueel wat grof zout. Ready, Set, Baksel! Gluten-intoleranten: Helaas moeten jullie (voorlopig) passen. De drie belangrijkste ingrediënten van onze focaccia’s zijn een scheut liefde, kwalitatieve olijfolie en glutenrijke tarwe. Komt er ooit een glutenvrije Baksel op de markt? Zeg nooit nooit! Lactose-intoleranten: Niet allemaal maar wel toevallig de favoriet van Maxine met artisjok en de niet te missen butternut met truffel.  The VV’s: Veggie’s en vegans kunnen zich zeker vinden in het focaccia assortiment van Baksel. Bekijk het assortiment hier.
 • WAAR KAN IK BAKSEL KOPEN?
  Je kan Baksel vinden in winkels verspreid over Vlaanderen. Dit gaat van de betere delicatessezaken, slagers, foodautomaten, wellnesscentra, bakkers, supermarkten, horeca etc, … Overal waar je een lekkere hap kan bestellen om ter plaatse op te eten of kan kopen om thuis zelf af te bakken, we have your back! Vind al onze verkooppunten hier.
 • WANNEER EET IK EEN BAKSEL?
  Baksel is ontstaan als dé kwalitatieve aperohap op tafel voor jong en oud. Gecombineerd met een heerlijk glas wijn en goeie compagnie. Al snel ondervonden we dat Baksel ook werd geserveerd als lunch of avondmaaltijd met een tas soep of een salade. 24/7 Bakselen dus als je ‘t mij vraagt !
 • HOELANG KAN IK EEN BAKSEL OF CAMEMBREAD BEWAREN?
  Al onze producten worden wekelijks vers gemaakt en zijn telkens 8 dagen houdbaar in de koeling. Maar goed nieuws! Wil jij graag een voorraadje kunnen intrekken in de vriezer? Dat kan ! Zowel onze baksels als camembreads zijn tot 3 maanden houdbaar in de diepvries. Ideaal voor als je snel een hap op tafel moet toveren. (Diepgevroren producten zijn na ontdooiing nog 48u houdbaar in de koeling.)
 • HOELANG BAK IK EEN BAKSEL OF CAMEMBREAD AF?
  BAKSEL: Onze baksels hebben slechts 7 - 10 minuten nodig op 200˚C. Dit is afhankelijk of ze net uit de koeling komt of al wat op kamertemperatuur is gekomen. Ken jij de ultieme truck al om te weten of ze perfect gebakken is? Wanneer de zijkanten van de focaccia krokant aanvoelen zijn ze perfect om te serveren. You go chef ! CAMEMBREAD: De befaamde camembread met drie soorten breekbrood en camembert Le Rustique kaas is een makkie om klaar te maken. Haal de verpakking van rond de kaas, maak er een kruis in en zet het met houten schaaltje terug in het geheel. Bak de camembread ongeveer 20 minuten op 170˚C. Ook dit is afhankelijk of ze net uit de koeling komt of niet. Het is pas klaar om uit de oven te halen vanaf de broodjes mooi goudbruin gebakken zijn en de kaas mooi lopend is. Bekijk hier het filmpje waar ik je alles laat zien. 
 • KOMT ER OOIT EEN ZOETE VARIANT AAN VAN BAKSEL OF CAMEMBREAD?
  Maxine heeft haar studies afgerond als bakker patissier en heeft 7 jaar lang desserts gemaakt in de beste zaken in zowel binnen als buitenland. Een zoete variant op de camembread is aan het bloeien. Wachten wordt beloond.
bottom of page